Google search engine

Edu-IGA

Een onderwijsorganisatie kent verschillende rollen en wensen van diverse gebruikers. Daarom is een doordacht Identity en Access Management (IAM) essentieel binnen de moderne onderwijsomgeving. Onze oplossing: Edu-IGA zorgt voor een betrouwbaar en flexibel IAM platform voor jouw onderwijsinstelling.

Identity en Access Management met Edu-IGA

Edu-IGA

Een onderwijsorganisatie kent verschillende rollen en wensen van diverse gebruikers. Daarom is een doordacht Identity en Access Management (IAM) essentieel binnen de moderne onderwijsomgeving. Onze oplossing: Edu-IGA zorgt voor een betrouwbaar en flexibel IAM platform voor jouw onderwijsinstelling.


Met Edu-IGA heeft een gebruiker op uniforme wijze toegang tot alle onderdelen waar diegene toegang tot moet hebben (authenticatie) en zorgt ervoor dat de gebruiker rechten heeft die bij zijn of haar rol horen (autorisatie). Dit platform wordt in overleg met de onderwijsinstelling ingericht. Dit gebeurt op basis van onze best practices en bevat de standaard IAM-componenten, zoals Microsoft Identity Management (MIM) en Active Directory-connect (AD-Connect).

Verder wordt bij het inrichten van Identity en Access Management rekening gehouden met de volgende onderdelen:

Koppeling met systemen en accounts

Een school maakt al gauw gebruik van veel verschillende systemen, voor bijvoorbeeld registratie van medewerkers en leerlingen, als ook voor het bijhouden van toetsresultaten, het geven van huiswerk en het gezamenlijk kunnen werken in Teams aan hetzelfde document. Om toegang te krijgen tot al deze systemen hebben de gebruikers een account nodig. Als het om duizenden accounts gaat en een wirwar van producten, is het op een gegeven moment niet meer te doen om dit handmatig te regelen. IAM fungeert als spin in het web om grip te houden op deze wirwar aan accounts.

RBAC (role based access control management)

De inrichting van de systemen gaat vaak op basis van bv. functie of klas. Een docent moet tot andere zaken toegang krijgen dan een directiesecretaresse. En de leerling moet wel kunnen samenwerken met medeleerlingen, maar moet in zijn Team niet overal recht toe krijgen. Nadat deze rechtenstructuur goed is ingericht, moet het ook nog om kunnen gaan met wijzigingen: als iemand van functie wisselt, moeten de rechten automatisch meeveranderen. IAM kan op basis van rollen en kenmerken (RBAC) inrichten wie waar bij mag en kan hier inzicht in geven.

SSO (single sign on)

Aangezien medewerkers en leerlingen diverse accounts nodig hebben voor school, moeten zij al deze accounts met bijbehorende (liefst verschillende) wachtwoorden onthouden. SSO biedt hierin gebruiksvriendelijkheid: er hoeft niet apart ingelogd te worden waardoor dit een stuk sneller gaat. Daarnaast biedt het mogelijkheden tot extra beveiliging: het is mogelijk om het hoofdaccount extra goed te beveiligen, bijvoorbeeld door MFA aan te zetten. Dit is makkelijker dan elk account los te beveiligen. IAM kan helpen SSO goed te kunnen inrichten.

Gerelateerde oplossingen

Onderwijs & Digitalisering Scan

De Onderwijs & Digitalisering Scan bestaat uit een intakegesprek inclusief een uitgebreide vragenlijst. Met behulp van stellingen en praktijkvoorbeelden wordt verdieping aangebracht en verschil van inzicht tussen diverse doelgroepen duidelijk. Na afloop worden de uitkomsten vergeleken en besproken tijdens een adviesgesprek met bestuur en directie.

Licenties DLWO

Wanneer je aan de slag gaat met de DLWO is de eerste stap veelal: het kiezen van de juiste applicaties. Bekende namen als Teams, Sharepoint, OneNote en vele anderen vormen de basis van de moderne werkplek van een onderwijsinstelling. Met Microsoft 365 voor onderwijs kies je als school voor een alles-in-één oplossing. Ben je overtuigd Lees meer..

Contact

Heb je vragen over deze oplossing of wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met me op.

This site is registered on wpml.org as a development site.